👨‍🍳 Začela se je nova sezona žarjenja ♨️
👨‍🍳 Začela se je nova sezona žarjenja ♨️

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletna trgovino Priročen.si upravlja podjetje Elbacomp d.o.o. Podjetje določa pogoje nakupa ter prodaje izdelkov in ti so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ob prijavi v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi z enkratnim vpisom podatkov in ne potrebuje registracije z geslom. Pri tem se podatki kupca ne shranjujejo in so uporabljeni zgolj za obdelavo naročila.

Cene izdelkov v spletni trgovini so označene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% DDV. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. V ceno izdelkov niso vključeni stroški dostave.

NAROČANJE

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov in zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. V primeru, da zaloga naročenega izdelka poide, bomo kupca o tem obvestili.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo blaga: Kupec želeni izdelek izbere in nato klikne gumb »dodaj v košarico« . Takoj potem, ko je bil izdelek dodan v košarico, je v košarici tudi viden. V košarici lahko kupec izbran izdelek v primeru, da izbrani izdelek ne ustreza njegovim zahtevam, klikne na gumb »odstrani« in izdelek se bo iz košarice odstranil. Če želi kupec po pregledu košarice nadaljevati s kupovanjem, klikne na gumb »nadaljuj z nakupovanjem«.

Ko kupec izbere izdelke, ki jih želi naročiti, klikne gumb »na blagajno« in nato vpiše svoj e-mail ter v košarici izpolni vsa polja označena z rdečo zvezdico v tabelo pod košarico s svojimi podatki, kontaktno telefonsko številko in naslovom na katerega naj se izdelki pošljejo. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb »zaključi nakup«. Od trenutka, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »zaključi nakup« sprememba naročila prek spletne strani več ni možna. Naročilo v obdelavi: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo v obdelavi. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga na email ali telefonsko številko, ki ga je kupec navedel ob naročilu.

DOSTAVA IN NAČIN PLAČILA

Predviden rok dostave naročenih izdelkov je 1-2 delovna dneva. Pošiljka ponavadi prispe na vaš naslov že naslednji delovni dan. Ob sobotah, nedeljah ter praznikih ne izvajamo storitve dostave. Strošek pakiranja in dostave po pošti je 4,98 € ne glede na velikost in težo paketa. Pri nakupu nad 150 € je poštnina brezplačna.

V spletni prodajalni je omogočeno za fizične osebe plačilo po povzetju z gotovino, kartično plačilo ali pa po predračunu. Gotovinsko plačilo na sedežu podjetja ni možno. Pravne osebe blago plačajo po predračunu ali s kreditno kartico. Ob prevzemu blaga kupec prejme račun. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na sedežu podjetja Elbacomp d.o.o. in je kupcu vedno dostopna.

OSEBNI PREVZEM

Za vse, ki vam je enostavneje in mimogrede prevzeti paket v Ljubljani, smo omogočili tudi osebni prevzem, ki je brezplačen. Svoje naročene izdelke lahko prevzamete takoj, ko prejmete e-mail sporočilo, da je paket pripravljen in čaka na vas. Gotovinsko plačilo na sedežu podjetja ni mogoče. Če naročenih izdelkov po treh delovnih dneh ne dvignete, je vaše naročilo stornirano. Brezplačen osebni prevzem je možen po oveznem predhodnem dogovoru od pon. - pet. v skladišču podjetja Elbacomp d.o.o., Stegne 35, 1000 Ljubljana.

PRIJAVA NA E-NOVICE

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika Elbacomp d.o.o., na e-poštni naslov : info@prirocen.si

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.

E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim naročnikom.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 30 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca info@prirocen.si

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti izdelek vrne po pošti na naslov podjetja: ELBACOMP d.o.o., Stegne 35, 1000 Ljubljana.

Vrnitev prejetih izdelkov prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini. Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu vrnjenih artiklov. Prodajalec vrne prejeta plačila kupcu s plačilom na transakcijski račun.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Prodajalec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost reševanja reklamacij in upoštevanja učinkovite obravnave pritožb. V primeru težav se kupec lahko poveže s ponudnikom telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v osmih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. V primeru reševanja sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

ODPADNA ELEKTRONSKA OPREMA

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe INTERSEROH d.o.o., ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbližjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.interseroh.si«

EKIPA SPLETNE TRGOVINE PRIROČEN.SI VAM ŽELI PRIJETNO, VARNO IN ENOSTAVNO NAKUPOVANJE!

{"one"=>"", "other"=>""}