Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletna trgovino Priročen.si upravlja podjetje Elbacomp d.o.o. Podjetje določa pogoje nakupa ter prodaje izdelkov in ti so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Ob prijavi v sistem obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko nakup opravi tudi z enkratnim vpisom podatkov in ne potrebuje registracije z geslom. Pri tem se podatki kupca ne shranjujejo in so uporabljeni zgolj za obdelavo naročila.

Cene izdelkov v spletni trgovini so označene v evrih (EUR) in vsebujejo 22% DDV. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. V ceno izdelkov niso vključeni stroški dostave.

NAROČANJE

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov in zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. V primeru, da zaloga naročenega izdelka poide, bomo kupca o tem obvestili.

POSTOPEK NAKUPA

Naročilo blaga: Kupec želeni izdelek izbere in nato klikne gumb »dodaj v košarico« . Takoj potem, ko je bil izdelek dodan v košarico, je v košarici tudi viden. V košarici lahko kupec izbran izdelek v primeru, da izbrani izdelek ne ustreza njegovim zahtevam, klikne na gumb »odstrani« in izdelek se bo iz košarice odstranil. Če želi kupec po pregledu košarice nadaljevati s kupovanjem, klikne na gumb »nadaljuj z nakupovanjem«.

Ko kupec izbere izdelke, ki jih želi naročiti, klikne gumb »na blagajno« in nato vpiše svoj e-mail ter v košarici izpolni vsa polja označena z rdečo zvezdico v tabelo pod košarico s svojimi podatki, kontaktno telefonsko številko in naslovom na katerega naj se izdelki pošljejo. Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb »zaključi nakup«. Od trenutka, ko kupec potrdi naročilo z gumbom »zaključi nakup« sprememba naročila prek spletne strani več ni možna. Naročilo v obdelavi: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo v obdelavi. Prodajalec bo kupca obvestil o odpremi blaga na email ali telefonsko številko, ki ga je kupec navedel ob naročilu.

DOSTAVA IN NAČIN PLAČILA

Predviden rok dostave naročenih izdelkov je 1-2 delovna dneva. Pošiljka ponavadi prispe na vaš naslov že naslednji delovni dan. Ob sobotah, nedeljah ter praznikih ne izvajamo storitve dostave. Strošek pakiranja in dostave po pošti je 3,98 € ne glede na velikost in težo paketa. Pri nakupu nad 150 € je poštnina brezplačna.

V spletni prodajalni je omogočeno za fizične osebe plačilo po povzetju z gotovino ali pa po predračunu. Gotovinsko plačilo na sedežu podjetja ni možno. Pravne osebe blago plačajo po predračunu. Ob prevzemu blaga kupec prejme račun. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na sedežu podjetja Elbacomp d.o.o. in je kupcu vedno dostopna.

OSEBNI PREVZEM

Za vse, ki vam je enostavneje in mimogrede prevzeti paket v Ljubljani, smo omogočili tudi osebni prevzem, ki je brezplačen in je mogoč po plačilu predračuna, ki vam ga pošljemo na vaš e-mail. Svoje naročene izdelke lahko prevzamete takoj, ko prejmete e-mail sporočilo, da je paket pripravljen in čaka na vas (čim vidimo vaše plačilo v banki). Gotovinsko in kartično plačilo na sedežu podjetja ni mogoče. Če naročenih izdelkov po sedmih delovnih dneh ne dvignete, je vaše naročilo stornirano. Brezplačen osebni prevzem je po predhodnem dogovoru možen vsak delovni dan od 09:00 do 17:00 v skladišču podjetja Elbacomp d.o.o., Stegne 35, 1000 Ljubljana.

PRIJAVA NA E-NOVICE

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika Elbacomp d.o.o., na e-poštni naslov : info@prirocen.si

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.

E-novice pošljemo tudi vsem našim cenjenim naročnikom.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost reševanja reklamacij in upoštevanja učinkovite obravnave pritožb. V primeru težav se kupec lahko poveže s ponudnikom telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v osmih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. V primeru reševanja sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

EKIPA SPLETNE TRGOVINE PRIROČEN.SI VAM ŽELI PRIJETNO, VARNO IN ENOSTAVNO NAKUPOVANJE!